This study pack contains official past questions and well checked answers that gives you a clear overview of what to expect in the test this year. Your pack will be delivered instantly to your email and on your teststreams account once payment is successful.
Teststreams is not affiliated with ADDAX and information on their tests is based on our own research.
Sample Questions and Answers for ADDAX Job Aptitude test Past Questions Study pack
Although it was discovered in the 19th century that birds were closely related to dinosaurs, the current scientific consensus is that birds were, and always have been dinosaurs themselves. Fossil evidence demonstrates similarities between birds and other feathered dinosaurs, including hollow bones, nest building and similar brooding behaviours. Although the dinosaurian lineage of birds is largely undisputed, the evolution of powered flight in birds is still debated. Two theories of flight in birds are the “ground-up” theory, and the “trees-down” theory. Ground-up theorists suggest birds evolved powered flight from ground dwelling dinosaurs, and trees-down theorists suggest birds evolved from tree dwelling, gliding dinosaurs. Further research is required to conclusively verify the process in which birds evolved powered flight.
Q1 The “ground-up” and “trees-down” theories are the only theories explaining flight in birds. True
Cannot Say – Although the “ground-up” and “trees-down” theories are stated to be theories of flight in birds, they are not stated to be the only two theories explaining flight in birds. Therefore, the correct answer is “Cannot Say”.
Q2 All dinosaurs had hollow bones. True
False Cannot say
Cannot Say – The passage states that other feathered dinosaurs also had hollow bones, not that all dinosaurs (non-feathered) also had hollow bones. Therefore, the correct answer is “Cannot Say”.
Q3 There is no scientific consensus regarding how birds evolved powered flight. True
True – The passage states that further research is required to conclusively verify the process in which birds evolved powered flight. Similarly, it is stated that, the evolution of powered flight in birds is still debated. Therefore, the correct answer is “True”.